Neva, 9 let:

Neva je v svojem otroštvu velikokrat doživljala čustveno nasilje, predvsem pa bila priča nasilju nad svojo mamo. Po več letih tega je mama zbrala pogum ter se odselila iz nasilnega okolja.
Po ločitvi je imela deklica stike z očetom, po katerih je deklica poročala o ustrahovanju in čustvenem nasilju. Po Nevinem poročanju so bili sproženi preiskovalni in drugi sodni postopki, ki so trenutno še v teku.

Velikokrat objavljamo zgodbe, kjer je na žalost razvidno, da pristojni organi ne ukrepajo dovolj hitro. V primeru devetletne deklice pa smo bili priča hitro izvedenim ukrepom, in čeprav sodni postopki še niso zaključeni, so bili storjeni vsi potrebni ukrepi za zaščito deklice. 💪

Neva hodi na obravnavo v Lunino vilo že eno leto, sprejeta je bila zaradi slabe samopodobe, anksioznosti in občutka hujšega psihičnega pritiska.
Deklici smo skozi obravnavo pomagali, da se je okrepila in ji pomagali izdelati varnostni načrt kaj lahko naredi, ko se ne počuti dobro ali se počuti ogroženo. Naučila se je tehnik sproščanja in se soočila tudi z nekaterimi spomni iz preteklosti. Sedaj uspešno premaguje simptome in posledice, ki ji je povzročilo čustveno nasilje v njenem družinskem krogu.

Neva hodi na obravnavo v Lunino vilo že eno leto, sprejeta je bila, saj je preživela čustveno zlorabo.

Glede na njeno hitro napredovanje se v Lunini vili veselimo, da deklica iz stiske raste v močnejšo, samozavestnejšo mlado dekle! 💪

Nevino obravnavo v Lunini vili delno omogoča Mestna občina Ljubljana.
Pomagaš pa lahko tudi ti: Postani Otrokov heroj!

*Ime, starost in drugi identificirajoči podatki deklice so spremenjeni zaradi varovanja osebnih podatkov!*.

Leave your comment