Doniraj Lunini vili!

Prav vsak evro šteje!

Prispevaj za brezplačno terapijo otrok, ki so preživeli spolno, čustveno, fizično zlorabo in/ali zanemarjanje!

Uporabi PayPal za donacijo

BREZPLAČNE TERAPIJE

Večino doniranega denarja namenjamo brezplačnim terapijam otrok, ki so preživeli zlorabo!

BREZPLAČNO SVETOVANJE

Delno se denar nameni tudi za brezplačno svetovanje svojcem otrok.

OSTALE AKTIVNOSTI LUNINE VILE

Preostanek doniranega denarja namenimo za ostale brezplačne dejavnosti Lunine vile (počitniška varstva in delavnice za otroke).

Donacija z nakazilom na naš TRR:

Lunina vila, Inštitut za zaščito otrok, so.p.

Brdnikova ulica 37, 1000 Ljubljana

ID za DDV: 73454311

TRR: SI56 6100 0001 4077 569 (DELAVSKA HRANILNICA d.d.)

Koda namena: CHAR

Sklic: 00 – LLLLMMDD


Prav vsak evro šteje! Hvala!

Nameni nam del dohodnine!

Kot davčni zavezanec lahko do 1 % dohodnine, namenite za financiranje nevladne organizacije. To je donacija, ki vas nič ne stane, saj se drugače ta del dohodnine nameni v državni proračun. Če ta del namenite nam, pa na ta način podpirate naše poslanstvo in prispevate za brezplačno psihosocialno in psihoterapevtsko pomoč otrokom, ki so preživeli zlorabo.

Med upravičence, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, spada tudi Lunina vila, inštitut za zaščito otrok so. p.

Kako nam lahko namenite del dohodnine?

Vlada je podaljšala rok za vložitev zahteve za namenitev dela dohodnine za donacijo nevladnim organizacijam za leto 2020. Namesto do konca leta 2020, je mogoče zahtevo vložiti do 31. maja 2021.

Doslej je veljalo, da lahko zavezanci kot donacijo odstopijo 0,5% svoje obračunane dohodnine, sedaj pa se bo ta delež zvišal na 1%. Kdor se je o donaciji že odločil, se mu bo delež podvojil, razen če seveda zahteve ne bo spremenil.

1.

Levo najdete obrazec za odstop dohodnine naši organizaciji. Dopolnite ga s svojimi podatki, podpišite in pošljite na naslov pristojnega finančnega urada (poglej pristojne finančne urade in njihove naslove).

Obrazec še ni posodobljen, zato piše 0,5%, ko boste izpolnili in poslali pa se bo upošteval 1% vaše dohodnine.

2.

V kolikor imate elektronski podpis lahko oddate vlogo za namenitev dela dohodnine kar preko spletne strani E-davki (klik).Po prijavi na spletno stran, poiščete na desni strani zavihek »Namenitev dela dohodnine« in vpišete našo davčno številko 73454311. Spodaj je potrebno klikniti še gumb »Oddaj vlogo«.

Nov obrazec za donacije bo na eDavkih dostopen predvidoma 14. 1. 2021.

Kako lahko še drugače sodelujem?

Pomagajmo tistim, ki našo pomoč najbolj potrebujejo! Vsaka pomoč je dobrodošla!

Postani Otrokov heroj in z mesečnim ali tedenskim prispevkom otroku, ki je preživel zlorabo omogočaj brezplačno psihosocialno pomoč.

Pri izpolnjevanju svojega poslanstva potrebujemo pomoč prostovoljcev, ki želijo narediti nekaj dobrega, ob enem pa uživajo v delu z otroki.

Da postaneš heroj ne potrebuješ denarja, ampak pogum in veliko srce. Anonimno deli svojo zgodbo, ki jo bomo delili v naši spletni skupnosti!