Pravljična meditacija: Smaragdni gozd želja

23,00 

Slikanica Smaragdni gozd želja ni čisto običajna slikanica. Gre za pravljično meditacijo, ki pomaga občutiti in sprostiti čustva z negativnim predznakom (žalost, strah in skrbi) ter v nadaljevanju odkriva  naše srčne želje in prinese pogum za njihovo uresničitev.

2 na zalogi (se lahko naroči)

Kategorija:

Opis

Slikanica Smaragdni gozd želja nas skozi zgodbo vodi čez pravljično meditacijo. Pravljična meditacija nam pomaga občutiti in sprostiti čustva z negativnim predznakom (žalost, strah in skrbi) ter v nadaljevanju odkriva  naše srčne želje in prinese pogum za njihovo uresničitev.

Pravljična meditacija je namenjena večkratni uporabi, saj se lahko med junake smaragdnega gozda vračamo znova in znova. Namenjena je otrokom in odraslim, ki še prepoznajo otroka v sebi. Otroka, ki verjame, da je na svetu mogoče prav vse.

Avtorica Petra Šuštar je vedoželjna profesorica športne vzgoje, učiteljica meditacije in neustavljiva raziskovalka komplementarnih vadb.

Popotovanje skozi smaragdni gozd je nekaj posebnega tudi zaradi čudovitih ilustracij Zorane iz Zoki.art, ki je v slikanico vlila mehko toplino in jo začinila s pravljično čarobnostjo.

Kaj pa o slikanici menijo bralci in bibliotekarski specialisti?

»Pravljična meditacija Smaragdni gozd želja je slikanica, ki žari. Meditacija, s katero se odpeljemo v (svoj) gozd želja nas nagovarja, da se potopimo v ljubeznivost do sebe, v občutenje lepote, v dih in izdih, kar življenje v svojem bistvu je. Petra Šuštar, avtorica meditacije, nas milo uči pogleda vase, iskanja svoje poti, potapljanja v čarobnost. V smaragdnem gozdu zagledamo svojo lastno lepoto, in ko jo začutimo, takrat šele lahko njen čaroben odsev odslikamo svetu. Čarobne, mile, sončne, nežne ilustracije Zorane Živić so tako prvinsko spojene z besedilom knjige, da lahko le vzkliknemo: »Ta knjiga je bila že napisana v vesolju, avtorici sta jo le pogumno prenesli v naš svet.« Prepričana sem, da bo slikanica pomagala prebuditi našega notranjega otroka, ki je v vsakem izmed nas ne glede na našo starost. Čudovita pravljična meditacija ne bi smela manjkati na nobeni knjižni polici, ne domači, ne šolski.«

Sabina Burkeljca, univ. dipl. bibliotekarka, prof. slovenščine, šolska knjižničarka in recenzentka

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pravljična meditacija: Smaragdni gozd želja”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja