Ekipa Lunine vile

Naši strokovnjaki:

Uni. dipl. biopsihologije, MSc Cunselling studies

Direktorica, izvajalka individualnih in skupinskih obravnav otrok in odraslih, vodja izobraževanj

Specializantka sistemske psihoterapije

Izvajalka individualnih partnerskih, družinskih in odraslih obravnav

Anja Erjavec

Mag. biopsihologije, specializantka integrativne psihoterapije

Izvajalka skupinskih in individualnih terapij za mladostnike in odrasle, izvajalka delavnic čuječnosti

Jerica Okorn

Diplomantka psihosocialne pomoči

Izvajalka individualnih in skupinskih obravnav otrok, izvajalka izobraževanj in delavnic za otroke

Kamila Holla

Prof. specialne in rehabilitacijske pedagogike, mag. terapevtske pedagogike

Izvajalka igralnih terapij za otroke do 12. leta, svetovanje za starše, izvajalka supervizije za pedagoške delavce, izvajalka filialne terapije

Gašper Kuralt

Mag. zakonskih in družinskih študij, specializant zakonske in družinske terapije

Izvajalec individualnih terapij za mladostnike in odrasle

Irena Kuntarič Žibert

...

Izvajalka izobraževanj, obravnava otrok s posebnimi potrebami in svetovanje za njihove starše, izvajalka počitniških delavnic za otroke in delavnic Ko bom velik

Simona Gomboc

Univ. dipl. psihologinja, dok. znanosti s področja socialne psihologije

Izvajalka individualnih in skupinskih obravnav mladostnikov in odraslih

Naša podporna ekipa:

Bernarda Žužek Štravs

Diplomirani upravni organizator

Vodja marketinga

Tjaša De Reya

Diplomirani dizajner

Grafično oblikovanje, vodja organizacije in prostovoljcev


Nina Kočar

Uni. dipl. biopsihologije, MSc Cunselling studies

Verjamem, da je vsak otrok svoj unikatni svet, ki ga želim spoznati na njemu prijeten način; skozi igro, pogovor in kreativne medije, zato moja terapevtska usmeritev izhaja iz humanistične teorije, ki pravi, da je posameznika treba obravnavati celostno in mu v terapevtskem odnosu zagotoviti varno in empatično okolje, kjer bo lahko razvijal svoje potenciale, premagal notranje stiske in osebnostno rasel.

Sem diplomantka biopsihologije Univerze na Primorskem in magistra svetovanja in psihoterapije University of Edinburgh, po srcu pa predvsem oseba z veliko strasti do dela z otroki, ter glasna zagovornica prepričanja, da prav vsak otrok šteje. Profesionalne in osebne izkušnje, radovednost ter pomanjkanje tovrstnih storitev v Sloveniji so botrovali dejstvu, da sem ustanovila Inštitut za zaščito otrok Lunina vila, so.p., za katerega si želim predvsem, da postane varno zavetje tako za otroke z izkušnjo travme, kot njihove svojce.

Lunini vili sedaj pomagam kot svetovalka za skrbnike in svojce, vodim izobraževanja za strokovnjake in prostovoljce ter predvsem kot terapevtka za otroke do 10. let starosti. Trenutno pridobivam certifikat iz psihotravmatologije in na travmo usmerjene terapije, predvsem pa z neprestanim delom na sebi, strokovnim izpopolnjevanjem in supervizijo skrbim za strokovnost tako svojega, kot našega timskega dela.

Natalija Kočar

Specializantka sistemske psihoterapije

Sem specializantka sistemske psihoterapije z velikim zanimanjem za raziskovanje družinskih, partnerskih in vseh drugih odnosov, tudi tistih znotraj nas. Moja vloga v Lunini vili je nudenje pomoči tistim, ki sestavljajo otrokovo podporno okolje; staršem, svojcem in drugim bližnjim.

V varnem, podpornem in sočutnem vzdušju želim ustvariti prostor za vsakega, ki se znajde v stiski. Verjamem da je ob pravi podpori in posameznikovi odločitvi lahko vsaka, še tako težka stiska, tudi neprecenljiva možnost za osebno rast in razvoj.

Anja Erjavec

Anja Erjavec

Mag. Biopsihologije, specializantka

integrativne psihoterapije

Splet dogodkov in okoliščin me je vodil do strasti, ki jo čutim do dela z ljudmi in pomoči, ko boli duša. Travmatičen dogodke je pri petih letih v meni pustil globoko rano. Kot majhna deklica sem vse rane in strahove skrbno potlačila v najgloblje predele svoje duše. Tam so ostale vse do študija biopsihologije in nato še psihoterapije, katera sta počasi, počasi privabljala vsebine na plano. Pričela sem se zavedati, kaj vse sem čutila tam in takrat in kaj vse čutim tukaj in zdaj. Skupaj s terapevtko in redno prakso čuječnosti se je pričel proces zavedanja in celjenja ran. Spremembe, ki so se pričele dogajati v meni in okoli mene so globoke. Moje življenje je postalo bolj pristno, ljubeče in sočutno.

Spoznala in spoznavam kdo pravzaprav sem, česa si želim in kje so moje meje. Poznati sebe, biti s seboj in drugimi točno to kar si, je tisto kar daje pravo vrednost našemu bivanju. Pred seboj imajo mladostniki še tolikšen kos svojega življenja, jaz pa jim s svojo oporo in ustvarjanjem varnega in pristnega odnosa skušam pokazati, da njihove rane in bolečine niso tu za to, da jih ohormijo, ampak zato, da iz njih lahko zrastejo v močnejše, pogumnejše in ljubeče osebe.

Jerica Okorn

Jerica Okorn

Diplomantka psihosocialne pomoči

Življenje me je že od malega vodilo skozi dogodke, izkušnje in poti, ki niso bile vedno lahke. Kot pravijo: »Sreča ni to, da ti je postlano le z rožicami!«. In imajo prav. Tako sem našla svojo srečo, svoje poslanstvo.

Ko sem si nekaj let nazaj predstavljala malo Jerico in njeno otroštvo, sem vedela, da želim in si bom prizadevala nuditi roko tistim, ki jo potrebujejo in so se znašli v temi. Ljudem, ki so se na neki točki izgubili, ker jih je bolečina ohromila. Ljudem, ki ne najdejo prave poti. Sledila sem svojemu srcu in želja po znanju in delu na sebi me je vodila na fakulteto FUDŠ- smer psihosocialna pomoč, kjer sem pridobila veliko znanj in predvsem potrditev, da si tega resnično želim in da je pomoč ljudem resnično moje poslanstvo.

Udeleževanje na različnih predavanjih in usposabljanjih me je navdihnilo za delo z otroki. Spoznanje, da so ravno otroci tisti, katerim lahko ponudim svojo roko, me je vodilo v Lunino vilo, kjer sem sprva opravljala prakso, kasneje pa se postopoma vključevala v aktivnosti tudi po končani praksi.

Moja želja je skozi pristno otroško igro, zgodbe, ustvarjanje in pozitivne reparativne izkušnje pomagati otrokom, da se bi počutili vredne, ljubljene in pomembne kljub izkušnjam, ki so jim kazale nasprotno. Želim pokazati, da bolečina v življenju pride, ampak lahko jo uporabimo sebi v prid in iz nje zrastemo. Tako kot zraste mala, drobna,skoraj nevidna gosenica v velikega, pisanega,svobodnega metulja, lahko tudi ti zrasteš, se spremeniš, ponovno razpreš svoja krila in poletiš v tvoj novi svet.

Kamila Holla

Kamila Holla

Prof. specialne in rehabilitacijske pedagogike, mag. terapevtske pedagogike

Eden bolj jasnih spominov s časa študija terapevtske pedagogike (Univerza Komenskega, Bratislava, Slovaška) je prvo srečanje z igralno terapijo, ki me je tako prepričalo, da sem se odločila tudi za zaključni izpit na tem področju. Kasneje sem se specializirala iz nedirektivne igralne terapije (Play Therapy Institut, Bratislava, Slovaška) in se vsakodnevno prepričujem o njeni širokospektralni učinkovitosti. Predvsem pa o spoštljivosti in občutljivosti tega pristopa, ki izhaja iz humanističnega, na človeka orientiranega teoretičnega ozadja.

Poleg igralne terapije, ki je namenjena otrokom do dvanajstega leta starosti, izvajam terapijo odnosa med staršem in otrokom (Play Therapy Institut, Bratislava, Slovaška) z namenom spodbuditi zdravljenje in poglobitev tega, za otroka najpomembnejšega, odnosa. Usposabljala sem se tudi pri vrhunskih strokovnjakinjah Sue Brennan (Integrativni pristop v terapiji travme) in Karen Stagnitti (Nauči se igrati).

Sem zagovornica zgodnje obravnave na področju travme. Poskušam prispevati k ozaveščanju širše družbe o pomenu zgodnje in razvojne travme in spremeniti splošno miselnost, da so otroci trpežni in težke izkušnje bodo z lahkoto pozabili, prerasli. Pri svojem delu uporabljam znanje, ki ga nenehno nadgrajujem, ter veščine in senzibilnost, ki so sad dolgoletnih izkušenj dela z ranljivimi skupinami.


Gašper Kuralt

Gašper Kuralt

mag. zakonskih in družinskih študij, specializant zakonske in družinske terapije

Verjamem v moč zdravih odnosov usmerjenih v sočutje, sprejemanje, igrivost in preprosto: pogovor. To se odraža tudi v mojem delu, K Inštitutu Lunina vila sem se pridružil, kjer bom delo z mladimi in odraslimi lahko z veseljem nadaljeval obkrožen s strokovnjaki mnogih strokovnih smeri. Delo z ljudmi mi predstavlja v veselje in izziv, saj se med tem časom vzporedno »hočem nočem« učim tudi veliko o sebi.

Sem magister zakonskih in družinskih študij, specializant zakonske in družinske terapije. Željo po delu z ljudmi v stiski sem imel že od srednje šole, kjer sem bil usmerjen v grafično oblikovanje. Sedaj pa sem si pridobil izkušnje na področju mladih v stiski na TOM Telefonu, skupinami za samopomoč za starše, skupinami za zdravljene alkoholike, skupinami za pare in

individualne terapije.

Irena Kuntarič Žibert

Irena Kuntarič Žibert

...

Zgodbe, ki jih pišejo otroci in mladostniki iz različnih poteh svojega življenja s pomočjo družinske dinamike, ki jo bogati sociokulturno okolje, narekuje mojemu delu tempo, ga bogati in mu daje vrednote. Vrednote, ki se zlivajo nazaj v celoto in dajejo življenju prav poseben smisel ter ga naredijo lepšega, vrednejšega.

Kot študentka fakultete za psihoterapevtsko znanost Sigmund Freud v Ljubljani in specializantka psihoterapije otrok in mladostnikov, moje zanimanje za otroke in raziskovanje njihovega vedenja z leti narašča in me na nek način polni ter pomaga strokovno zoreti. Kot organizatorica in izvajalka deset dnevnih poletnih taborov za otroke in mladostnike, imam že vrsto let priložnost intenzivnega dela s skupinsko dinamiko tako otrok, kot njihovih staršev. Sem ustanoviteljica programa Ko bom velik-a, kjer z različnimi tehnikami pomagamo krepiti otrokovo čustveno inteligenco skozi skupinsko dinamiko ob podpori varnega odnosa.

Največji izziv, pa so mi prav gotovo otroci z motnjo avtističnega spektra. Ti strokovnjakom, ponujajo nove možnosti raziskovanja delovanja njihovih možganov, v povezavi z vedenjem. Zavzemam se, za spodbudo otrokovega želenega vedenja, saj le ta na svoj prav edinstven način zmanjšuje otrokovo neželeno vedenje ter krepi tisto, kar si pri otrocih želimo. Takšni otroci so pogosto bolj samozavestni, imajo več samozavedanja o sebi in navsezadnje imajo boljšo samopodobo, ta pa vodi k boljšim pogojem samostojnega življenja v odrasli dobi.

Moje delo, je moje življenje in moje življenje živim polno, katerega vsak delovnik izpopolni kakšna nova otrokova ali odrasla zgodba.

Simona Gomboc

univ. dipl. psihologinja, dok. znanosti s

področja socialne psihologije

Psihologinja, raziskovalno-teoretsko usmerjena na področje socialne psihologije, pri svetovalnem delu z mladostniki in z mladimi odraslimi pa izhajam iz rogerianske humanistične perspektive.

Moja naloga je tako za klienta ustvariti okolje brezpogojnega sprejemanja, razumevanja in pristnosti, ki mu bo omogočil razvoj njemu lastnih moči in potencialov.


Bernarda Žužek Štravs

Bernarda Žužek Štravs

Diplomirani upravni organizator

Z Lunino vilo sodelujem že nekaj časa. V začetku je bilo naše sodelovanje bolj po poslovni plati, v letošnjem letu pa sem se na pobudo direktorice Nine pridružila ekipi Lunine vile, s katero snujemo in ustvarjamo čudovite zgodbe za prihodnost.

Pri Lunini vili skrbim, da naročeni izdelki iz Vilinega butika pridejo čimprej do vas, obenem pa nudim podporo pri prodaji izdelkov, saj z nakupom le-teh finančno pomagate , da Lunina vila lahko opravlja svoje čudovito poslanstvo.

Osebno sem zelo empatična oseba, in se me zgodbe otrok, ki so preživeli zlorabo, pa naj bo to čustvena, fizična ali spolna, zelo dotaknejo. Preko Lunine vile imam občutek, da lahko nekaj dam … dam sebe, svoje znanje, izkušnje in da s tem pomagam. Menim, da je skrb za nemočne, pa naj bodo to otroci, starostniki ali pa živali, nekaj temeljnega in bi moralo biti naše osnovno vodilo v življenju.

Seveda pa si čas za nekoga drugega lahko vzamemo le, če znamo v prvi vrsti poskrbeti zase. To pa je vodilo, ki mi zadnja leta daje smernice v življenju. Dati v prvi vrsti sebi tisto, kar dajemo drugim. Da se znamo umiriti, si vzeti čas za naravo, živali, hobi, ter da si dovolimo delati napake in se iz njih učiti, ustvarjati nove lekcije.

Čas zase je tudi ena od miselnosti, kateri pri Lunini vili dajemo velik poudarek. Zatorej, bodite dobri do sebe in le na ta način boste lahko to brezpogojno dajali tudi drugim.

Tjaša De Reya

Tjaša De Reya

Diplomirana dizajnerka

Sem vsesplošni ustvarjalec in nasploh vsestransko uporaben človek. Zanima me skoraj vsaka stvar, ki je iskrena in pristna v svoji naravi. Večinoma se ukvarjam z grafičnim oblikovanjem, ki pa je ponavadi le podaljšek moje bolj proste umetniške plati.Lunini vili nudim idejno in ustvarjalno pomoč, kjerkoli že lahko vskočim. Večinoma je to ustvarjanje vizualne podobe z njenimi grafičnimi elementi in pa dodajanje majhnih umetniških pikic ki so moj način sporočanja svetu da majhne stvari štejejo.