Obvestilo o zasebnosti

1. Kaj potrebujemo

Naša politika varovanja osebnih podatkov ureja uporabo in shranjevanje podatkov. Politiko varovanja osebnih podatkov si lahko ogledate na straneh Zasebnost (Privacy).


Lunina vila, inštitut za zaščito otrok so. p., Brdnikova 37, 1000 Ljubljana je upravljalec osebnih podatkov, ki jih posreduje (subjekt podatkov: vi, kupec, obiskovalec itd.). Zbiramo naslednje vrste osebnih podatkov:

• E-mail naslov;

• Ime in Priimek, Naslov, E-naslov in Telefonska številka;

• Podatke o plačilnih sredstvih, kot so podatki Paypal in ostali načini plačil;

• Kopije osebnih dokumentov, ki potrdijo točnost osebnih podatkov;

• Piškotke;

• Google Analytics sledenje obiska;

• Povezave z osebnimi profili na socialnih skupinah.


Vsak osebni podatek po vrsti podatka pridobimo glede na nujnost in z ločenim soglasjem.


2. Zakaj jih potrebujemo?

Vaše osebne podatke potrebujemo za naslednje storitve:

• E-mail naslov za odgovarjanje na vaša e-mail sporočila ali sporočila, poslana preko kontaktnih obrazcev;

• E-mail naslov za pošiljanje ponudb in e-novic;

• Ime in Priimek, Naslov, E-naslov in Telefonska številka za sprejemanje rezervacij, povpraševanj in pošiljanje ponudb ali v zvezi z izpolnitvijo drugih Vaših zahtev;

• Ime in Priimek, Naslov, E-naslov in Telefonska številka za nakup darilnih bonov, voucherjev ali storitev in predmetov v zvezi z našo ponudbo;

• Podatke o plačilnih sredstvih in kopije osebnih dokumentov za izvedbo storitev;

• E-mail naslov za avtomatiziran marketing (potrjevanje rezervacij, zahvale za prijave in podobno);

• Piškotki za delovanje spletnih stran;

• Komuniciranje preko socialnih skupin z osebnimi profili, ki potrdijo povezavo z nami;

• Ime in Priimek, Naslov, E-naslov in Telefonska številka za občasne nagradne igre ali druge promocijske akcije z vašim predhodnim dovoljenjem;

• Agregirane podatke iz Google Analytics za sledenje obiska in interno analitiko, s katero bomo izboljševali vsebine.


Lunina vila, inštitut za zaščito otrok so. p.


3. Kaj počnemo z osebnimi podatki

Vaši osebni podatki so obdelani v Lunina vila, inštitut za zaščito otrok so. p., Brdnikova 37, 1000 Ljubljana, Slovenija, ki je locirana v Sloveniji. Gostovanje in shranjevanje podatkov poteka v www.luninavila.si, ki je locirana v Sloveniji.


Noben tretji ponudnik nima dostopa do vaših podatkov, razen, če je to potrebno zaradi zakonodaje.


4. Kako dolgo jih hranimo

V skladu z zakonom ali pravilnikom o hrambi podatkov, smo dolžni hraniti vaše podatke glede na urnik hrambe osebnih podatkov (maksimalna doba je 20 let ali manj). Po tem obdobju bodo vaši osebni podatki arhivirani. Vse osebne podatke, ki jih hranimo za obveščanje, trženje in podporo, bomo hranili, dokler nas ne obvestite, da ne želite več prejemati teh informacij s klikom na gumb Odjava ali s pomočjo obrazca o ukinitvi soglasja link na obrazec vendar ne več, kot je maksimalna doba hrambe.


5. Kakšne so vaše pravice?

Če mislite, da so osebni podatki, ki jih imamo o vas, napačni ali nepopolni, imate možnost, da pošljete zahtevo o pregledu teh podatkov, jih popravite ali jih izbrišete. Pišite nam preko Obrazec za zahtevek za dostop do podatkovnih podatkov – link na obrazec. V primeru, da se želite pritožiti, kako smo obdelali vaše osebne podatke, se obrnite na koordinatorja oz. pooblaščeno osebo za varstvo podatkov oz. DPC (Data Protection Contact) na e-naslov info@luninavila.si ali pisno na Lunina vila, inštitut za zaščito otrok so. p., Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana.


Naš DPC bo nato preučil vašo pritožbo in vas kontaktiral o rešitvi zadeve. Če še vedno menite, da vaši osebni podatki niso bili ustrezno obdelani v skladu z zakonom, se lahko obrnete na Informacijskega pooblaščenca in vložite pritožbo pri njem. S posebnim obrazcem, ki ga najdete na strani Zasebnost lahko zahtevate dostop do politik in dokumentov, ki so povezani z zasebnostjo.


Povezani dokumenti:

• Politika varovanja osebnih podatkov

• Obvestilo o zasebnosti

• Splošni pogoji

• Umik soglasja za obdelavo podatkov

• Obrazec za soglasje obdelave osebnih podatkov