Barbara (14 let) in mama Natalija

Trenutno je pri nas v obravnavi najstnica, ki je svoji mami povedala, da je doživela spolno zlorabo s strani enega izmed družinskih članov. Sprva je bila mama najstnice skeptična, saj je zaupala temu družinskemu članu, a se je vendarle preverila trditev svoje hčere. Ko se je trditev najstnice izkazala za resnično, nas je poklicala in prosila za pomoč. Svetovali smo ji, naj zlorabo nemudoma prijavi na policijo, kar je tudi storila, zato so preiskovalni postopki že v teku.

Dekle, ki je preživelo spolno zlorabo, se najlažje sooča s svojo travmo preko ustvarjanja.
Dekle preko kreativnega izražanja uspešno premaguje svojo stisko.

Barbara se sedaj sooča z nezaupanjem do odraslih, saj ji je ta dogodek popolnoma porušil predstavo o tem, da naj bi jo odrasli okoli nje zaščitili. Preko video klica je dekle z nami v redni obravnavi, kjer delamo predvsem na pomirjanju in stabilizaciji. Trenutno se tudi sooča s strahom pred sodnimi postopki, dodatno pa se je znašla v oteženi situaciji, saj nima širšega podpornega okolja. Čeprav želi celotni dogodek pozabiti in pravi, da najraje ne bi nikoli več pomislila na to, ji v Lunini vili pomagamo, da se sooča s tem na njej prijazen način skozi ustvarjalno izražanje.


Preko videoklica pa smo tudi v rednem kontaktu z njeno mamo, saj je bila primarno v stiski zaradi prekinjenih stikov s tem družinskim članom. Po nekaj srečanjih nas je gospa presenetila s svojim pogumom in se tudi vključila v psihoterapevtsko obravnavo, ki ji bo pomagal predelati družinsko travmo.

Večini otrok, ki so pri nas vključeni v psihosocialno obravnavo, le to omogočamo s pomočjo vas, naših podpornikov, donatorjev in sponzorjev ter Mestna občina Ljubljana. V tem primeru pa sta mati in najstnica iz druge občine in trenutno nimamo finančno pokrite obravnave.
Če bi želel priskočiti na pomoč, te vabimo, da postaneš Otrokov heroj in s tem prispevaš za brezplačno psihosocialno obravnavo najstnice, ki je preživela spolno zlorabo!

** Ime, starost in drugi identificirajoči podatki so spremenjeni zaradi varovanja osebnih podatkov! **

Leave your comment