Ne pustimo jih same!

Pomagaj nam, da bodo vsi, ki so preživeli zlorabo prejeli potrebno pomoč in podporo!

0 dni

čakalne dobe

Čakalna doba za sprejetje v obravnavo v Lunini vili je maksimalno 2 tedna, oz. 14 dni

Zaradi hude stiske ljudi se trenutno ta doba podaljšuje!

Zakaj potrebujemo tvojo pomoč?

V zadnjih dveh mesecih se je število oseb, ki pri nas poiščejo pomoč, močno povečalo.

Omejitev gibanja in ostali ukrepi so še povečali nasilje v družini in zlorabe, Vsak teden nas pokličeta vsaj dva obupana starša, ki nujno potrebujeta pomoč zase ali svojega otroka. Poleg tega pa naši “pretekli” uporabniki ponovno potrebujejo našo pomoč, saj je trenutna situacija naplavila nekatere stare, nezaceljene rane. V Lunini vili smo zato prilagodili način dela in pomoč zagotavljamo preko spleta in telefona, v najnujnejših, življenjsko ogrožajočih primerih, pa srečanja še vedno potekajo v živo (seveda ob upoštevanju vseh predpisov).


Naša misija, ki smo jo do sedaj uspešno izpolnjevali, je da nihče ne čaka več kot 2 tedna na prvo srečanje. Stiske namreč ne čakajo! Zelo dobro se zavedamo, da osebe, ki so preživele zlorabo, pomoč potrebujejo takoj in ne čez mesece. Zanje prav vsak dan predstavlja novo bitko za preživetje, v kateri ne smejo ostati sami. Kljub povečanju ekipe pa brez tvoje pomoči ne bomo zmogli.


Pomagaj nam, da bomo še naprej izpolnjevali svoje poslanstvo in zagotavljali pomoč vsem tistim, ki jo potrebujejo.


Cilj: 20.000 €

Za psihosocialno in psihoterapevtsko pomoč otrokom in njihovim staršem ter svojcem.

Naši telefoni še vedno zvonijo in skoraj vsak dan pokliče nova oseba, ki potrebuje pomoč. Veča se število zgodb, zato se tudi veča vsota, ki jo zbiramo!


Do danes smo zbrali že 9348,60 €!

0 %

Pomagaj nam, da bomo še naprej zagotavljali pomoč vsem tistim, ki jo potrebujejo!

Donacijo lahko nakažeš s PayPal-om tu:

(Naš račun: info@luninavila.si)

Ali pa nakažeš na naš TRR račun:

Lunina vila, Inštitut za zaščito otrok, so. p.

Brdnikova ulica 37, 1000 Ljubljana

ID za DDV: 73454311

TRR: SI56 6100 0001 4077 569 (DELAVSKA HRANILNICA d.d.)

Koda namena: CHAR

Sklic: 00 – LLLLMMDD

Trenutno tvojo pomoč potrebujejo:

(Imena, starost in drugi identificirajoči podatki so spremenjeni, zaradi varovanja podatkov.)

S tvojo pomočjo smo za sivo obarvane zgodbe že uspeli pokriti obravnavo!

Sara, 16 let*

Preživela čustveno in fizično zlorabo

V preteklosti žrtev psihičnega in fizičnega nasilja s strani staršev, predvsem očeta in materinih partnerjev. Deklica je že bila na terapiji, situacija se je izboljšala. Zaradi COVID-a in s tem povezanih stisk so se težave spet povečale, deklica kaže znake hude depresije, zato potrebuje pomoč čim prej.V zdravstvenem domu je dobila termin za prvo srečanje čez 2 meseca, kar je čisto prepozno glede na urgentnost situacije.

Tadeja, 16 let in mama Marija*

Deklica preživela spolno zlorabo s strani družinskega člana

V preteklosti žrtev psihičnega in fizičnega nasilja s strani staršev, predvsem očeta in materinih partnerjev. Deklica je že bila na terapiji, situacija se je izboljšala. Zaradi COVID-a in s tem povezanih stisk so se težave spet povečale, deklica kaže znake hude depresije, zato potrebuje pomoč čim prej.V zdravstvenem domu je dobila termin za prvo srečanje čez 2 meseca, kar je čisto prepozno glede na urgentnost situacije.

Tudi mati je preživela psihično in fizično nasilje v času zakona z dekličinim očetom, sedaj pa predstavlja glavni steber varnosti za deklico. Mati potrebuje varen prostor za razreševanje stiske, ki jo je povzročila trenutna situacija, saj bo le tako lahko deklici stala ob strani ob vseh nadaljnjih korakih na poti okrevanja.

mama Mateja*

Preživela fizično in čustveno zlorabo s strani partnerja

Mlada mamica, ki je trenutno nastanjena v varni hiši z dvema otrokoma zaradi preživete čustvene in fizične zlorabe s strani partnerja, očeta otrok. Sooča se s simptomi preživetega nasilja, težko zaupa ljudem, še posebno moškim, prav tako težko prepoznava svoje občutke. Psihoterapevtska podpora ji bo v prvi fazi pomagal pri stabilizaciji in pomiritvi, v naslednjih korakih pa omogočila, da se se sooči s preživetim nasiljem, premaga negativne posledice, kot so nezaupanje, odmaknjenost od čustev itd. in zaživi svobodno, izpolnjujoče življenje s svojima otrokoma.

Živa, 22 let*

Preživela spolno zlorabo v otroštvu s strani soseda

Mlada ženska, ki je v otroštvu preživela spolno zlorabo s strani soseda, za katero pa, zaradi slabih in krhkih družinskih odnosov, do sedaj ni povedala nikomur. Sooča se z različnimi strahovi, nezaupanjem, obupom, zelo slabo samopodobo, močnim občutkom manjvrednosti in drugimi posledicami preživete zlorabe. V terapevtskem odnosu prvič dobiva novo izkušnjo tega, da je vredna, spoštovana in pomembna. Le to ji bo omogočila, da okrepi svojo samopodobo in notranje vire moči, da bo lahko premagala zgoraj naštete izzive.

Mama Danaja*

Mati deklice, ki je preživela spolno zlorabo

Hčerka je z materjo spregovorila o spolni zlorabi, ki se je zgodila v družinskem krogu. Stekel je preiskovalni postopek in celotna družina v veliki stiski. Psihoterapevtska pomoč bo Danaji, njenemu možu in hčerki pomagala, da se bodo lažje soočili s preživeto travmo in skupaj premagali to grozljivo preizkušnjo.

Tine, 13 let*

Preživel čustveno zlorabo in bil priča hudemu nasilju nad materjo

Fant je bil več let priča fizičnemu in čustvenemu nasilju nad materjo s strani očeta, zaradi česar se sooča s hudimi izbruhi jeze in agresije. Psihoterapevtska obravnava mu bo pomagala, da se sooči s potlačenimi čustvi in spomini, ki izvirajo iz zlorabe, ter poišče konstruktivne načine za soočanje z njimi.

Mama Natalija*

Preživela fizično, čustveno ter spolno zlorabo v otroštvu in partnerskem odnosu.

Mati 4-letne deklice (ki je prav tako v obravnavi zaradi preživetega psihičnega in fizičnega nasilja), ki je preživela fizično in čustveno zlorabo v partnerskem odnosu. Gospa se sooča s hudimi simptomi post-travmatske stresne motnje, pri čemer ji bo pomagala psihoterapevtska obravnava.

Manja, 15 let*

Sooča se s hudo boleznijo staršev zaradi katere sta le ta nezmožna skrbeti zanjo.

Manja se sooča s hudo boleznijo obeh staršev, zaradi česar le ta nista sposobna skrbeti zanjo, zato je nastanjena v enem izmed izobraževalno-vzgojnih zavodov. Deklica je zelo zaprta vase, težko izraža svoja čustva, ima slabo samopodobo, pri čemer ji bo pomagala psihoterapevtska obravnava.

Mama Janja*

Preživela čustveno in fizično zlorabo s strani partnerja

Podrobnosti zgodbe objavimo kmalu!

Eva, 5 let*

Preživela spolno zlorabo s strani družinskega člana

Deklica je bila spolno zlorabljena s strani družinskega člana, potekajo preiskovalni postopki. Poleg deklice terapijo obiskujeta tudi oba starša, ki se deklici ves čas trudita dati vso potrebno oporo, ob enem pa predelati tudi lastne stiske.

Katarina, 5 let*

Preživela čustveno zlorabo s strani očeta in bila priča nasilju nad materjo

Deklica je bila sprejeta v obravnavo, saj je bila od rojstva dalje priča nasilju očeta nad materjo, ki pa se je dogajalo že v času nosečnosti. Deklica ima hud strah pred stiki z očetom, prav tako po stikih kaže znake stresa.

Nina, 4 leta*

Preživela čustveno zlorabo s strani očeta in bila priča nasilju nad materjo.

Podrobnosti zgodbe objavimo kmalu!

Boris, 38 let*

Preživel čustveno zlorabo s strani partnerke.

Oče otroka, ki je že bil pri nas v obravnavi in potrebuje pomoč ter podporo zaradi nasilja s strani partnerke. Njegov glavni cilj je dober odnos s sinom tudi v času omejitev stika, pri čemer potrebuje dodatno podporo.

Tija, 4 leta*

Preživela čustveno zlorabo s strani očeta in bila priča nasilju nad mamo

Podrobnosti zgodbe objavimo kmalu!

Lina, 6 let in njena starša*

Deklica je preživela spolno zlorabo s strani družinskega člana

Deklica, ki je preživela spolno zlorabo s strani družinskega člana in o tem pogumno spregovorila s staršema, ki sta dogodek prijavila policiji ter tako zase kot deklico poiskala potrebno pomoč. Igralna terapija bo deklici omogočila, da se, na razvojno primeren način, s pomočjo igre in kreativnih medijev, sooči s preživeto zlorabo, premaga negativne posledice, kot so sram, strah, slaba samopodoba itd.

Starša deklice potrebujeta psihoterapevtsko pomoč, ki jima bo pomagala pri premagovanju lastnih stik v povezavi z dogodkom, ki je močno vplival tudi njun odnos. Starša bosta s pomočjo psihoedukacije in krepitve starševskih kompetenc dobila dodatna znanja za pomoč deklici pri soočanju s stisko.

Pavlina, 14 let*

Preživela čustveno zlorabo

Dekle že dlje časa preživlja hudo psihično nasilje s strani obeh staršev, ki sta oba ozdravljena alkoholika.

Jakob, 12 let*

Preživel psihično in fizično nasilje s strani očeta.

Več podrobnosti zgodbe objavimo kmalu.

*Imena ,starost in drugi identificirajoči podatki so spremenjeni, zaradi varovanja podatkov.

Prav tako so slike simbolične!

Kako lahko še drugače prispevaš?

Pomagajmo tistim, ki našo pomoč najbolj potrebujejo! Vsaka pomoč je dobrodošla!

Postani Otrokov Heroj in z mesečnim ali tedenskim prispevkom otroku, ki je preživel zlorabo omogočaj brezplačno psihosocialno pomoč.

Celotni zaslužek od prodaje v Vilinem butiku je namenjen nudenju brezplačne psihosocialne pomoči otrokom, ki so preživeli zlorabo!

Kot davčni zavezanec nam lahko nameniš 1 % dohodnine, to je donacija, ki te nič ne stane, saj se drugače ta del dohodnine nameni v državni proračun.