Splošni pogoji poslovanja Vilinega butika – spletne trgovine Lunine vile so. p.

Lunina vila, inštitut za zaščito otrok so. p.

Brdnikova 37

1000 Ljubljana

Telefon: 031 665 266

E-mail: info@luninavila.si

Davčna št.: 73454311

Matična št.: 7103778000

Kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Lunine vile so.p. ter se z njimi strinja. Pogoji se lahko spremenijo brez vnaprejšnje napovedi, zato kupcem priporočamo, da jih pred nakupom vsakokrat preberejo. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.luninavila.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Naročilo zavezuje Lunino vilo so.p. in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom hrani organizacija. Pogodba se sklepa med kupcem in podjetjem: Lunina vila, inštitut za zaščito otrok so.p., Brdnikova 37, 1000 Ljubljana, ID za DDV: 73454311, (ni zavezanec za DDV po zakonu), matična številka: 7103778000, družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani Transakcijski račun: IBAN SI56 6100 0001 4077 569 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA), kontakt: info@luninavila.si in 031 665 266; Lunina vila so. p. v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja. Ponudnik (Lunina vila so. p.) se zavezuje, da bo kupcu (vam) vselej zagotovil naslednje informacije: • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov), • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku), • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo stroške dostave, • način plačila in dostave, • časovno veljavnost ponudbe, • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, • pojasnjen mora biti postopek ob reklamaciji.

NAKUP IN PLAČILO

Ko izberete izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »Zaključi nakup« oddate naročilo, vam spletna prodajalna samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila in ponudbo, ki velja kot račun. Po prejemu plačila na naš TRR ali Pay-pall račun je Vaše naročilo potrjeno in izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 10 delovnih dni, vas o tem obvestimo. Čas dobave je odvisen tudi od praznikov, ter sobote in nedelje. Rok dostave Pošte Slovenija je po njihovem pravilniku lahko tudi do 3 delovne dni. V praksi pošta dostavi pošlje običajno naslednji delovni dan. Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last Lunine vile so p. V kolikor plačila ne prejmemo do izteka ponudbe, se smatra, da je kupec od nakupa odstopil in se dogovor prekliče.

DOSTAVA

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije ter GLS paketno dostavo. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji Pošti Slovenije ali pa se dogovorite s kurirjem GLS za ponovno dostavo.

POŠTNINA

Stroški poštnine in pakiranja, ki jih plača kupec, se obračunajo ob naročilu blaga in znašajo 3,00 € na pošiljko. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo zaračunali dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije ali druge dostavne službe. Opozorilo: Pošta Slovenije in banke uporabnikov za vsako plačilo načeloma obračunajo provizijo, skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev spletne trgovine.

DOBAVNI ROK

Za vse knjige je rok dobave 2-5 delovnih dni, za tekstilne izdelke pa 10 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu. Navedeni rok začne teči po prejemu plačila ali potrdila o plačilu.

VRAČILO IZDELKOV

Pravico imate, da v 15 dneh po prejemu izdelka našemu podjetju pisno sporočite odstop od pogodbe. Nato blago vrnete v 14 dneh po pisnem sporočilu, s tem, da sami krijete neposredne stroške vračila. Če vrnete prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 15 dni od prejema blaga) se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Lunina vila so. p. bo kupcu po odstopu od nakupa vrnila že plačano odkupnino. Denar bomo vrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od nakupa, vendar bomo vračilo zadržali v primeru, da v predpisanem roku ne bomo prejeli vrnjenega blaga ali potrdila o vrnjeni pošiljki s strani kupca. Podjetje bo potrošniku vrnila prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.