Razvojne delavnice

Celostna psihosocialna podpora otrok v najpomembnejših obdobjih njihovega razvoja.

Vsako obdobje prinaša drugačne izzive, zato je vsaka starostna skupina usmerjena na razvoj tistih področij psihološkega in socialnega razvoja otroka, ki so zanj najbolj aktualna: grajenje identitete in pozitivne samopodobe, ločitev od starša, ustvarjanje socialnih odnosov, vstop v šolo itd.

Delavnice se izvajajo v obliki osmih zaporednih tedenskih srečanj, v skupini od 3 do 6 otrok, ki jih vodita psihoterapevtka Nina Kočar in diplomantka psihosocialne pomoči Jerica Okorn.

Ker je sodelovanje s starši za nas zelo pomembno, ste pred vpisom mamice in očki/skrbniki z otrokom/otroci vabljeni na brezplačno 30-min

spoznavno srečanje in uvodni pogovor. Prav tako obisk delavnic vključuje tudi krajši pogovor s starši po 4. in 8. delavnici.

Starostne skupine skupinskih delavnic za otroke:

Otroci 2,5–4 let

Otroci 4–6 let

Otroci 6–9 let

Razvojne delavnice potekajo na Tržaški cesti 2 (Tobačna) v Ljubljani.

Za več informacij in rezervacijo termina nas kontaktirajte na info@luninavila. si ali 031 665 266.

Otroci 2,5–4 let

Vaši malčki bodo skozi serijo osmih delavnic, na katerih se bodo sprostili in neizmerno uživali, s pomočjo strukturirane igre, pravljic in ustvarjanja s kreativnimi mediji (likovni material, plastelin, glina itd.):

 • Spoznavali svoj notranji svet, svoje moči, zmožnosti in omejitve ter gradili pozitivno samopodobo.
 • Razvijali občutek samostojnosti ter zaupanja vase in druge.
 • Na njim naraven način, skozi skupinsko igro spoznavali pomen meja in pravil.
 • Razvijali domišljijo in z njeno pomočjo osvajali življenjsko pomembne veščine.
 • Razvijali verbalne spretnosti (besedni zaklad, govor), fino motoriko in kognitivne zmožnosti (spomin, pozornost, prostorska predstava …).


Kdaj?

Torki:

16.30–17.30

Cena?

18 € na srečanje

8 srečanj: 135 €*

Otroci 4–6 let

Vaši otroci bodo skozi serijo osmih delavnic, na katerih se bodo sprostili in neizmerno uživali, s pomočjo strukturirane igre, pravljic in ustvarjanja s kreativnimi mediji (likovni material, plastelin, glina itd.):

 • Skozi skupinsko igro urili socialne veščine, razvijali zmožnost empatije, spoznavali različne načine za vkjučevanje v skupino in sodelovanje z drugimi.
 • Spoznavali različna čustva, se učili, kako jih prepoznati in konstruktivno ravnati z njimi.
 • Utrjevali svoje notranje vire moči ter gradili pozitivno samopodobo.
 • Dobili odgovore tudi na tista najbolj “zapletena” vprašanja, kot so: Zakaj smo fantje in punce tako različni, Zakaj moram paziti na svoje telo, Zakaj se tudi tisti, ki se imamo radi, včasih prepiramo, Kaj je laž in kaj resnica …
 • Razvijali kognitivne spretnosti (spomin, pozornost, prostorska predstava …).

Kdaj?

Srede:

17.00–18.30

Cena?

20 € na srečanje

8 srečanj: 150 €*

Otroci 6–9 let

Vaši otroci bodo skozi serijo osmih delavnic, na katerih se bodo sprostili in neizmerno uživali, s pomočjo strukturirane igre, zgodb, pogovora in ustvarjanja s kreativnimi mediji (likovni material, plastelin, glina itd.):

 • Utrjevali svoje notranje vire moči, gradili pozitivno samopodobo ter odnos do telesa.
 • Spoznavali sebe, svoja notranja doživljanja ter različna čustva, se učili, kako jih prepoznati in konstruktivno ravnati z njimi.
 • Urili socialne veščine, komunikacijo s sovrstniki, postavljanje osebnih meja in spoznavali načine za uspešno komunikacijo.
 • Dobili pomembne informacije o medvrstniškem nasilju in drugih oblikah zlorab ter načinih za njihovo prepoznavanje in preprečevanje.
 • Dobili odgovore tudi na tista najbolj “zoprna” vprašanja, kot so: Kaj je zaljubljenost in kaj ljubezen, Zakaj moram paziti na svoje telo in zakaj se spreminja, Kaj se zgodi, ko nekdo umre, Kaj je nasilje …

Kdaj?

Torki:

17.45–19.15

Cena?

20 € na srečanje

8 srečanj: 150 €*

*Vse cene so veljavne od 1. 9. 2019 dalje.