Razvojne delavnice

Celostna psihosocialna podpora otrok v najpomembnejših obdobjih njihovega razvoja.

Razvojne delavnice se ponovno začnejo v jeseni 2020!

Vsako obdobje prinaša drugačne izzive zato je vsaka starostna skupina usmerjena na razvoj tistih področij psihološkega in socialnega razvoja otroka, ki so zanj najbolj aktualna: grajenje identitete in pozitivne samopodobe, ločitev od starša, ustvarjanje socialnih odnosov, vstop v šolo, itd..

Delavnice se izvajajo v obliki osmih zaporednih tedenskih srečanj, v skupini od 3 do 6 otrok, ki jih vodita psihoterapevtka Nina Kočar in diplomantka psihosocialne pomoči Jerica Okorn.

Ker je sodelovanje s starši za nas zelo pomembno ste pred vpisom mamice in očki/skrbniki z otrokom/otroci vabljeni na brezplačno 30 min

spoznavno srečanje in uvodni pogovor. Prav tako obisk delavnic vključuje tudi krajši pogovor s starši po 4. in 8. delavnici.

Starostne skupine skupinskih delavnic za otroke:

Otroci 2,5 – 4 let

Otroci 4 – 6 let

Otroci 6 – 9 let

Razvojne delavnice potekajo na Tržaški cesti 2 (Tobačna) v Ljubljani.

Za več informacij in rezervacijo termina nas kontaktirajte na info@luninavila. si ali 031 665 266.

Otroci 2,5 – 4 let

Vaši malčki bodo skozi serijo osmih delavnic, na katerih se bodo sprostili in neizmerno uživali, s pomočjo strukturirane igre, pravljic in ustvarjanja s kreativnimi mediji (likovni material, plastelin, glina, itd):

 • Spoznavali svoj notranji svet, svoje moči, zmožnosti in omejitve ter gradili pozitivno samopodobo.
 • Razvijali občutek samostojnosti ter zaupanja vase in druge.
 • Na njim naraven način, skozi skupinsko igro spoznavali pomen meja in pravil.
 • Razvijali domišljijo in z njeno pomočjo osvajali življenjsko pomembne veščine.
 • Razvijali verbalne spretnosti (besedni zaklad, govor), fino motoriko in kognitivne zmožnosti (spomin, pozornost, prostorska predstava ...).


Kdaj?

Torki:

16.30 – 17.30

Cena?

18 € na srečanje

8 srečanj: 135 €*

Otroci 4 – 6 let

Vaši otroci bodo skozi serijo osmih delavnic, na katerih se bodo sprostili in neizmerno uživali, s pomočjo strukturirane igre, pravljic in ustvarjanja s kreativnimi mediji (likovni material, plastelin, glina, itd):

 • Skozi skupinsko igro urili socialne veščine, razvijali zmožnost empatije, spoznavali različne načine za vkjučevanje v skupino in sodelovanje z drugimi.
 • Spoznavali različna čustva, se učili kako jih prepoznati in konstruktivno ravnati z njimi.
 • Utrjevali svoje notranje vire moči ter gradili pozitivno samopodobo.
 • Dobili odgovore tudi na tista najbolj “zapletena” vprašanja kot so zakaj smo fantje in punce tako različni, Zakaj moram paziti na svoje telo, Zakaj se tudi tisti, ki se imamo radi včasih prepiramo, Kaj je laž in kaj resnica …
 • Razvijali kognitivne spretnosti (spomin, pozornost, prostorska predstava ...).

Kdaj?

Srede:

17.00 – 18.30

Cena?

20 € na srečanje

8 srečanj: 150 €*

Otroci 6 – 9 let

Vaši otroci bodo skozi serijo osmih delavnic, na katerih se bodo sprostili in neizmerno uživali, s pomočjo strukturirane igre, zgodb, pogovora in ustvarjanja s kreativnimi mediji (likovni material, plastelin, glina, itd):

 • Utrjevali svoje notranje vire moči, gradili pozitivno samopodobo ter odnos do telesa.
 • Spoznavali sebe, svoja notranja doživljanja ter različna čustva, se učili kako jih prepoznati in konstruktivno ravnati z njimi.
 • Urili socialne veščine, komunikacijo s sovrstniki, postavljanje osebnih meja in spoznavali načine za uspešno komunikacijo.
 • Dobili pomembne informacije o medvrstniškem nasilju in drugih oblikah zlorab ter načinih za njihovo prepoznavanje in preprečevanje.
 • Dobili odgovore tudi na tista najbolj “zoprna” vprašanja kot so: Kaj je zaljubljenost in kaj ljubezen, Zakaj moram paziti na svoje telo in zakaj se spreminja, Kaj se zgodi, ko nekdo umre, kaj je nasilje ...

Kdaj?

Torki:

17.45 – 19.15

Cena?

20 € na srečanje

8 srečanj: 150 €*

*Vse cene so veljavne od 1. 9. 2019 dalje.