Razvojne delavnice

Celostna psihosocialna podpora otrok v najpomembnejših obdobjih njihovega razvoja.

Vsako obdobje prinaša drugačne izzive zato je vsaka starostna skupina usmerjena na razvoj tistih področij psihološkega in socialnega razvoja otroka, ki so zanj najbolj aktualna: grajenje identitete in pozitivne samopodobe, ločitev od starša, ustvarjanje socialnih odnosov, vstop v šolo, itd..

Delavnice se izvajajo v obliki osmih zaporednih tedenskih srečanj, v skupini od 3 do 6 otrok, ki jih vodita psihoterapevtka Nina Kočar in diplomantka psihosocialne pomoči Jerica Okorn.

Ker je sodelovanje s starši za nas zelo pomembno ste pred vpisom mamice in očki/skrbniki z otrokom/otroci vabljeni na brezplačno 30 min

spoznavno srečanje in uvodni pogovor. Prav tako obisk delavnic vključuje tudi krajši pogovor s starši po 4. in 8. delavnici.

Starostne skupine skupinskih delavnic za otroke:

Otroci 2,5 – 4 let

Otroci 4 – 6 let

Otroci 6 – 9 let

Razvojne delavnice potekajo na Tržaški cesti 2 (Tobačna) v Ljubljani.

Za več informacij in rezervacijo termina nas kontaktirajte na info@luninavila. si ali 031 665 266.

Otroci 2,5 – 4 let

Vaši malčki bodo skozi serijo osmih delavnic, na katerih se bodo sprostili in neizmerno uživali, s pomočjo strukturirane igre, pravljic in ustvarjanja s kreativnimi mediji (likovni material, plastelin, glina, itd):

 • Spoznavali svoj notranji svet, svoje moči, zmožnosti in omejitve ter gradili pozitivno samopodobo.
 • Razvijali občutek samostojnosti ter zaupanja vase in druge.
 • Na njim naraven način, skozi skupinsko igro spoznavali pomen meja in pravil.
 • Razvijali domišljijo in z njeno pomočjo osvajali življenjsko pomembne veščine.
 • Razvijali verbalne spretnosti (besedni zaklad, govor), fino motoriko in kognitivne zmožnosti (spomin, pozornost, prostorska predstava ...).

Kdaj?

Torki:

16.30 – 17.30

začetek:

12. 11. 2019

Cena?

18 € na srečanje

8 srečanj: 135 €*

Otroci 4 – 6 let

Vaši otroci bodo skozi serijo osmih delavnic, na katerih se bodo sprostili in neizmerno uživali, s pomočjo strukturirane igre, pravljic in ustvarjanja s kreativnimi mediji (likovni material, plastelin, glina, itd):

 • Skozi skupinsko igro urili socialne veščine, razvijali zmožnost empatije, spoznavali različne načine za vkjučevanje v skupino in sodelovanje z drugimi.
 • Spoznavali različna čustva, se učili kako jih prepoznati in konstruktivno ravnati z njimi.
 • Utrjevali svoje notranje vire moči ter gradili pozitivno samopodobo.
 • Dobili odgovore tudi na tista najbolj “zapletena” vprašanja kot so zakaj smo fantje in punce tako različni, Zakaj moram paziti na svoje telo, Zakaj se tudi tisti, ki se imamo radi včasih prepiramo, Kaj je laž in kaj resnica …
 • Razvijali kognitivne spretnosti (spomin, pozornost, prostorska predstava ...).

Kdaj?

Srede:

17.00 – 18.30

začetek:

13. 11. 2019

Cena?

20 € na srečanje

8 srečanj: 150 €*

Otroci 6 – 9 let

Vaši otroci bodo skozi serijo osmih delavnic, na katerih se bodo sprostili in neizmerno uživali, s pomočjo strukturirane igre, zgodb, pogovora in ustvarjanja s kreativnimi mediji (likovni material, plastelin, glina, itd):

 • Utrjevali svoje notranje vire moči, gradili pozitivno samopodobo ter odnos do telesa.
 • Spoznavali sebe, svoja notranja doživljanja ter različna čustva, se učili kako jih prepoznati in konstruktivno ravnati z njimi.
 • Urili socialne veščine, komunikacijo s sovrstniki, postavljanje osebnih meja in spoznavali načine za uspešno komunikacijo.
 • Dobili pomembne informacije o medvrstniškem nasilju in drugih oblikah zlorab ter načinih za njihovo prepoznavanje in preprečevanje.
 • Dobili odgovore tudi na tista najbolj “zoprna” vprašanja kot so: Kaj je zaljubljenost in kaj ljubezen, Zakaj moram paziti na svoje telo in zakaj se spreminja, Kaj se zgodi, ko nekdo umre, kaj je nasilje ...

Kdaj?

Torki:

17.45 – 19.15

začetek:

12. 11. 2019

Cena?

20 € na srečanje

8 srečanj: 150 €*

Počitniška varstva

Dnevna počitniška varstva za otroke od 4. do 12. leta starosti

So počitnice res samo odmor od šole?

Mi vemo, da niso. So mnogo več kot odsotnost pouka, če jih le znamo izkoristiti.

So čas, ko lahko otrok odkriva, spoznava ter raziskuje dele sebe za katere med matematiko in angleščino preprosto zmanjka časa. Kdo sem, kaj so moje močne lastnosti, kje se še lahko izboljšam, o čem sanjam … Vse te odgovore bomo iskali v družbi dveh črnih kosmatinčkov, ki bosta vaše otroke popeljala na nepozabno počitniško dogodivščino.

Prosta, vodena igra in ustvarjanje bodo otroke sprostili, kužka pa jim bosta pomagala, da se bodo umirili, vzpostavili stik z naravo in živalmi, predvsem pa spoznavali sebe ter pri tem neizmerno uživali.

Hodili bomo na sprehode, se igrali na zelenem vrtu, pekli, kuhali, obiskali živalski vrt, se učili komunicirati z živalmi, skrbeti zanje in spletli medsebojna prijateljstva. Vsak termin bo nekoliko drugačen, saj se nam bodo pridružili različni gostje, ki bodo naše počitnice še dodatno popestrili.

Počitniški program je namenjena tako otrokom, ki so radi v stiku z živalmi, kot tudi tistim, ki jih še spoznavajo ali se jih bojijo, saj bodo dobili priložnost, da strah premagajo. 

Za koga?

Za otroke od 4. do 12. leta starosti.

Minimalno 6 prijavljenih otrok, drugače se termin ne izvaja.

Trajanje?

Od ponedeljka do petka:

8.00 – 16.00

Možnost zgodnjega prihoda (od 7.00) z doplačilom.

Cena?

190 € na otroka*

Doplačilo za jutranje varstvo: 6 € na uro.

Ob prijavi več kot enega otroka prejmete 10% popust. *

Za več informacij in rezervacijo termina nas kontaktirajte na info@luninavila. si ali 031 665 266.

Vsi izvajalci imamo ustrezno strokovno znanje in izkušnje za delo na področju psihotravmatologije otrok in mladostnikov, predvsem pa veliko ljubezni in občutka za delo z mladimi.

Mesto je rezervirano ob prejemu celotnega plačila ali prvega obroka (možno plačilo v dveh obrokih: prvi ob rezervaciji, drugi najkasneje na dan začetka delavnic).

*Vse cene so veljavne od 1. 9. 2019 dalje.